Giessen1

September 2019 :

Na de lezing op 6 oktober over de besmettelijke ziekte onder de fretten in Nederland, ga ik voorzichtig weer beginnen. Ik zal daar nader tijdens de lezing op ingaan. Clienten van de kliniek krijgen in oktober hierover een mail.

April 2019: Tijdelijke sluiting Frettenkliniek tot na de zomer.

De sluiting van de Frettenkliniek gaat iets langer duren. Dit heeft te maken met het onderzoek naar het besmettelijke nieuwe systemische corona virus, maar ook met mijn eigen gezondheid. 2018 was een te zwaar jaar met veel zieke jonge dieren, veel dieren die te vroeg moesten sterven (zie update op de website) en daarnaast veel werk met het onderzoek. Dat heeft mijn gezondheid geen goed gedaan en ik ben daar nog van herstellende. Gelukkig gaat het steeds beter en ben ik ook nu nog actief bezig met mijn vak, de fretten, het onderzoek en de voorbereiding voor een aantal lezingen in het buitenland. In de zomer gaan we langer op vakantie en daar kijk ik erg naar uit. Het werk met de fretten blijft mijn passie en er is nog veel te doen aan het welzijn van deze dieren, daarom wil ik graag weer beginnen na de zomer.


De Frettenkliniek is in 2001 als "Frettenkliniek Brouwhuis" opgericht door dierenarts Hanneke Roest. Destijds nog Hanneke Moorman-Roest. Na een studiereis in Amerika besloot zij om zich alleen nog met de fretten-geneeskunde bezig te houden. De kliniek bleek in een grote behoefte te voorzien en groeide veel sneller dan verwacht.

Inmiddels is Hanneke 5 dagen in de week continu bezig met fretten-diergeneeskunde. Daarnaast draagt zij 's nachts en in het weekend zorg voor de in de kliniek opgenomen zieke fretten. De patientjes komen vanuit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en zelfs vanuit Polen. 

De kliniek is gestart in Helmond en bevindt zich inmiddels in Giessen. 

Het vervolg: verhuizing naar Eindhoven

In juni 2012 is de Frettenkliniek verhuisd naar Eindhoven. De kliniek was daar als zelfstandige onderneming ingetrokken bij Dierendokters Kalmoesplein, een moderne dierenkliniek die in 2009 is opgestart door dierenarts Merel Jansen. 

De Frettenkliniek is geland in Giessen

Vanaf 10 juni 2015 is de Frettenkliniek een laatste keer verhuisd. Ditmaal naar het landelijke Giessen (gelegen tussen Rotterdam en Den Bosch). De Frettenkliniek is gespecialiseerd in fretten en er worden alleen fretten behandeld. Tijdens haar werk wordt ze bijgestaan door paraveterinair Jeffrey Kreijveld en Ed Beijer die de administrie van de kliniek op zich heeft genomen.

De kliniek heeft een warme landelijke uitstraling met eigen parkeerplaatsen, een gezellige wachtkamer met balie, een behandelkamer, ruime opnamemogelijkheden voor zieke dieren en een operatiekamer met de modernste bewakings-apparatuur, gas-narcose en beademingsapparatuur. Daarnaast is er digitale röntgen-, ECG-apparatuur en uitgebreide mogelijkheden voor bloed- en urine onderzoek.

Hieronder enkele foto's van de kliniek.

Giessen3

Giessen4

Giessen2