De Frettenkliniek is in 2001 als "Frettenkliniek Brouwhuis" opgericht door dierenarts Hanneke Roest. Destijds nog Hanneke Moorman-Roest. Na een studiereis in Amerika besloot zij om zich alleen nog met de fretten-geneeskunde bezig te houden. De kliniek bleek in een grote behoefte te voorzien en groeide veel sneller dan verwacht.Giessen1

Al snel bleek dat Hanneke 5 dagen in de week continu bezig was met de fretten-diergeneeskunde. Daarnaast droeg zij nachts en in het weekend de zorg voor in de kliniek opgenomen zieke fretten. De patientjes kwamen vanuit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en zelfs vanuit Polen. 

 

Verhuizing van de Frettenkliniek naar Eindhoven

In juni 2012 is de Frettenkliniek verhuisd naar Eindhoven. De kliniek was daar als zelfstandige onderneming ingetrokken bij Dierendokters Kalmoesplein, een moderne dierenkliniek die in 2009 is opgestart door dierenarts Merel Jansen. 

De Frettenkliniek is uiteindelijk geland in Giessen

Vanaf 10 juni 2015 is de Frettenkliniek een laatste keer verhuisd. Ditmaal naar het landelijke Giessen (gelegen tussen Rotterdam en Den Bosch). De Frettenkliniek is gespecialiseerd in fretten en er worden alleen fretten behandeld. Tijdens haar werk werd ze bijgestaan door paraveterinair Jeffrey Kreijveld en Ed Beijer die de administrie van de kliniek op zich heeft genomen.

De kliniek heeft een warme landelijke uitstraling met eigen parkeerplaatsen.
In de kliniek bevinden zich:

 • Begane grond:
  - Een gezellige wachtkamer met balie. 
  - Moderne apparatuur voor bloed en urine-onderzoek. 
  - Behandelkamer. 
 • 1e Verdieping: 
  - Opname met ruime verblijven voor zieke fretten.
  - Operatiekamer met de modernste bewakings-apparatuur, gas-narcose en beademingsapparatuur.
  - Digitale röntgenapparatuur ,specifiek geschikt voor het maken van scherpe foto's van kleine dieren zoals fretjes.
  - Kantoor.

Tijdelijke sluiting Frettenkliniek in de zomer van 2019.

In de zomer van 2019 was de Frettenkliniek tijdelijk gesloten. Dit had te maken met het onderzoek naar het besmettelijke nieuwe systemische corona virus, maar ook met haar eigen gezondheid. 2018 was een zwaar jaar met veel zieke jonge dieren, veel dieren die te vroeg overleden en daarnaast veel werk met het onderzoek naar de oorzaak hiervan. Gelukkig is de oorzaak van de ziekte bij jonge fretten uiteindelijk na heel veel onderzoek gevonden en is de sluiting maar van korte duur geweest.

Heropening van de Frettenkliniek in oktober 2019.
Hanneke is vanaf oktober 2019 weer 2 dagen per week met patienten bezig (dinsdag en vrijdag) en 3 dagen per week met onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, voorbereidingen voor het geven van lezingen, het schrijven van artikelen en met werkzaamheden die nodig zijn voor het runnen van een kliniek. Zij wordt hierin bijgestaan door Ed Beijer.

Hieronder enkele foto's van de kliniek.

Giessen3

Giessen4

Giessen2