Giessen1De Frettenkliniek is in 2001 als "Frettenkliniek Brouwhuis" opgericht door dierenarts Hanneke Roest. Destijds nog Hanneke Moorman-Roest. Na een studiereis in Amerika besloot zij om zich alleen nog met de fretten-geneeskunde bezig te houden. De kliniek bleek in een grote behoefte te voorzien en groeide veel sneller dan verwacht.

Inmiddels is Hanneke 4 dagen in de week continu bezig met fretten-diergeneeskunde. Daarnaast draagt zij 's nachts en in het weekend zorg voor de in de kliniek opgenomen zieke fretten. De patientjes komen vanuit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en zelfs vanuit Polen. 

De kliniek is gestart in Helmond en bevindt zich inmiddels in Giessen. 

Het vervolg: verhuizing naar Eindhoven

In juni 2012 is de Frettenkliniek verhuisd naar Eindhoven. De kliniek was daar als zelfstandige onderneming ingetrokken bij Dierendokters Kalmoesplein, een moderne dierenkliniek die in 2009 is opgestart door dierenarts Merel Jansen. 

De Frettenkliniek is geland in Giessen

Vanaf 10 juni 2015 is de Frettenkliniek een laatste keer verhuisd. Ditmaal naar het landelijke Giessen (gelegen tussen Rotterdam en Den Bosch). De Frettenkliniek is gespecialiseerd in fretten en er worden alleen fretten behandeld. Tijdens haar werk wordt ze bijgestaan door paraveterinair Jeffrey Kreijveld en Ed Beijer die de administrie van de kliniek op zich heeft genomen.

De kliniek heeft een warme landelijke uitstraling met eigen parkeerplaatsen, een gezellige wachtkamer met balie, een behandelkamer, ruime opnamemogelijkheden voor zieke dieren en een operatiekamer met de modernste bewakings-apparatuur, gas-narcose en beademingsapparatuur. Daarnaast is er digitale röntgen-, ECG-apparatuur en uitgebreide mogelijkheden voor bloed- en urine onderzoek.

Hieronder enkele foto's van de kliniek.

Giessen3

Giessen4

Giessen2