Naarmate fretten ouder worden, is het moeilijker om ingesleten voedingsgewoontes en voorkeuren te veranderen. Het omschakelen naar een kwalitatief beter dieet kan dan te riskant worden. Veel oudere fretten eten slechter en verliezen gewicht door een chronische maagontsteking of andere ouderdomskwalen. Ook het kauwen van de brokjes gaat vaak moeilijker bij oudere fretten. Soms helpt het om de brokjes te weken waardoor het makkelijker te verwerken is voor het oudere fretje.

Het kan nodig zijn om naast hun brokjes 1x daags geconcentreerde smakelijke voeding als blikjes A/D dieet van Hill's® of Royal Canin Convalescence Support Instant Diet® (het “Waltham papje”) te verstrekken om ze op gewicht te houden. Er zal wel wat sneller tandsteen ontstaan. Het is dus belangrijk dat het gebit regelmatig wordt bijgehouden door de eigenaar of de dierenarts (bij oudere dieren liever niet onder narcose). 

bijvoeren Het kan nodig zijn om de oudere fret bij te voeren

Het is niet verstandig is om oudere fretten op voeding voor de oudere fret (bijv. Totally Ferret voor de fret boven 5 jaar leeftijd) te zetten. Dit bevat vaak minder eiwit om de nieren te sparen. Echter, nierproblemen komen veel minder vaak voor dan insulinomen waarbij juist een eiwitrijk dieet gegeten moet worden.

De goede zorgen van een eigenaar en soms het handmatig voeren van een ouder fretje zijn vaak onontbeerlijk om een dierbaar fretje een prettige oude dag te geven.